noscript-img Koroški center novih tehnologij

Koroški center novih tehnologij  Koroški center novih tehnologij

Varnost fotovoltaičnih sistemov


Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj na temo najnovejših tehnologij s področja varnosti fotovoltaičnih sistemov, načrtovanja tipskih razdelilcev, strelovodne inštalacije in prenapetostne zaščite za sončne elektrarne ter hranilnikov električne energije, ki bodo potekale 10. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne na Koroškem.

Seminar je namenjen seznanjanju udeležencev z najnovejšimi tehnološkimi smernicami na področju varnosti fotovoltaičnih sistemov, načrtovanja tipskih razdelilcev, strelovodne inštalacije in prenapetostne zaščite za sončne elektrarne ter hranilnikov električne energije ter poglabljanju povezav med udeleženci.

Seminar je predvsem namenjen projektantom fotovoltaičnih sistemov, izvajalcem, vzdrževalcem, krovcem, ... K udeležbi vabljeni tudi člani sekcij elektro dejavnosti in instalaterjev energetikov pri OZS.

Pooblaščeni in nadzorni inženirji za udeležbo na seminarju pridobijo 3 kreditne točke iz izbirnih vsebin skladno s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Za dogodek je predvidena kotizacija, in sicer za člane Elektrotehniškega društva Ravne 30 €, za člane OZS 50 € ter 80 € za vse ostale. Račun za kotizacijo boste prejeli s strani Elektrotehniškega društva Ravne, vključuje pa stroške priprave in organizacije dogodka ter osvežitve. Za študente in predavatelje Višje strokovne šole Ravne je udeležba na seminarju brezplačna.

Seminar bo potekal hibridno, kar pomeni, da se ga boste lahko udeležili tudi preko spletne platforme Zoom. Povezavo na seminar vam bomo posredovali naknadno.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite prek elektronske pošte referat@vssravne.si ali preko spletnega obrazca spodaj. Za dodatne informacije pokličite na 031 650 963.

Veselimo se srečanja z vami in vas lepo pozdravljamo!

Stanko Vrčkovnik, ED Ravne
Zdravko Pavleković, VSŠ Ravne

Program

SREDA, 10. maj 2023
8.30 – 9.00 Prihod udeležencev
9.00 – 9.15 Otvoritev seminarja
Zdravko Pavleković, ravnatelj Višje strokovne šole Ravne
Stanko Vrčkovnik, Elektrotehniško društvo Ravne
9.15 – 10.00 Naslov: Strelovodne inštalacije in prenapetostne zaščite za sončne elektrarne
Predavatelj: Janez Podlipnik
Podjetje: HERMI, d.o.o.
10.00 – 10.15 Pogovor s predavateljem
10.15 – 10.45 Odmor
10.45 – 11.30 Naslov: Fotovoltaika – Načrtovanje tipskih razdelilcev in praktični primer izvedbe
Predavatelja: Beno Žvikart in Izidor Jamnik
Podjetje: SCHRACK, d.o.o.
11.30 – 11:45 Pogovor s predavateljem
11.45 – 12.30 Naslov: Hranilniki energije
Predavatelj: Matic Navotnik
Podjetje: TAB, d.d.
12.30 – 12.45 Pogovor s predavateljem
12.45 – 13.00 Zaključek seminarja

V avli in na hodniku Višje strokovne šole bodo podjetja HERMI, d.o.o., Schrack, d.o.o., TAB, d.d. in VIPTRONIK, d.o.o. pripravila razstavo svoje opreme.

Prijava na seminar

Podatki o podjetju

Podatki o osebi

* Izberite ceno.

Aktualno


Seminar Varnost fotovoltaičnih sistemov

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj na temo najnovejših tehnologij s področja varnosti fotovoltaičnih sistemov, načrtovanja tipskih razdelilcev, strelovodne inštalacije in prenapetostne zaščite za sončne elektrarne ter hranilnikov električne energije, ki bodo potekale 10. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne na Koroškem.

Več ...


Dan sodobnih tehnologij 2023

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj in predstavitev na temo najnovejših tehnologij s področja strojništva in mehatronike, ki bodo potekala 24. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne.

Več ...


Novi laboratoriji na Višji strokovni šoli Ravne

Laboratorij za ugotavljanje mehanskih lastnosti gradiv in mehanskih komponent

  • stroj za natezni preizkus,
  • stroj za preizkušanje udarne žilavosti,
  • merilnik trdote (Rockwell, Brinell, Vickers),
  • merilnik mikrotrdote z mikroskopom za opazovanje mikrostrukture.

Vsi stroji so podprti z računalniško obdelavo merilnih rezultatov in služijo za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Poleg študijskih obveznosti se v laboratoriju izvajajo tudi meritve za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za krmilno in regulacijsko tehniko

  • 10 učnih panelov z desetimi najbolj pogostimi aplikacijami,
  • 18 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, ki je potrebna za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu – za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za robotiko in procesno avtomatizacijo

  • industrijski robot ABB IRB140,
  • 12 učnih panelov za načrtovanje in sestavljanje krmilnih sistemov,
  • 16 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, potrebno za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Postanite del skupnosti in se registrirajte.     Registracija