noscript-img Koroški center novih tehnologij

Koroški center novih tehnologij  Koroški center novih tehnologij

Splošni pogoji


Splošni pogoji

Spletni portal je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu http://www.center-novih-tehnologij.si.

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem portalu so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. Višja strokovna šola Ravne se obvezuje, da bo storila vse, kar je v njeni moči, da bodo podatki na spletnem portalu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

To spletno mesto je izključna last Višje strokovne šole Ravne, zato je prepovedana kakršnakoli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega portala. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vseh zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja Višje strokovne šole Ravne.

Namen pravil o obdelavi osebnih podatkov je, da vam omogočimo nadzor in informiranost, in vas seznanimo, katere osebne podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo in kako jih uporabljamo. Upravljavec osebnih podatkov je Višja strokovna šola Ravne. Upravljavec osebnih podatkov sme skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR) obdelovati osebne podatke:

 1. (1) če je obdelava potrebna za izvajanje pogodbe,
 2. (2) če je obdelava potrebna za izpolnjevanje zakonskih obveznosti šole,
 3. (3) ali v primeru obdelave, v katero v okviru našega sodelovanja prostovoljno privolite.

Z vstopom na spletni portal soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji. Za vse, kar ni urejeno s temi pravili, se uporablja veljavna zakonodaja. Ta pravila pričnejo veljati 1. 9. 2019.

Aktualno


Seminar Varnost fotovoltaičnih sistemov

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj na temo najnovejših tehnologij s področja varnosti fotovoltaičnih sistemov, načrtovanja tipskih razdelilcev, strelovodne inštalacije in prenapetostne zaščite za sončne elektrarne ter hranilnikov električne energije, ki bodo potekale 10. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne na Koroškem.

Več ...


Dan sodobnih tehnologij 2023

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj in predstavitev na temo najnovejših tehnologij s področja strojništva in mehatronike, ki bodo potekala 24. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne.

Več ...


Novi laboratoriji na Višji strokovni šoli Ravne

Laboratorij za ugotavljanje mehanskih lastnosti gradiv in mehanskih komponent

 • stroj za natezni preizkus,
 • stroj za preizkušanje udarne žilavosti,
 • merilnik trdote (Rockwell, Brinell, Vickers),
 • merilnik mikrotrdote z mikroskopom za opazovanje mikrostrukture.

Vsi stroji so podprti z računalniško obdelavo merilnih rezultatov in služijo za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Poleg študijskih obveznosti se v laboratoriju izvajajo tudi meritve za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za krmilno in regulacijsko tehniko

 • 10 učnih panelov z desetimi najbolj pogostimi aplikacijami,
 • 18 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, ki je potrebna za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu – za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za robotiko in procesno avtomatizacijo

 • industrijski robot ABB IRB140,
 • 12 učnih panelov za načrtovanje in sestavljanje krmilnih sistemov,
 • 16 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, potrebno za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Postanite del skupnosti in se registrirajte.     Registracija