noscript-img Koroški center novih tehnologij

Koroški center novih tehnologij  Koroški center novih tehnologij

Objave


Filter

TRENDI V INDUSTRIJSKI AVTOMATIZACIJI IN ROBOTIKI 24. 5. 2023


2023-05-25
15:49:03


24. 5. 2023 smo na Višji strokovni šoli Ravne na dogodku, poimenovanem Dan sodobnih tehnologij, izpeljali strokovno konferenco na temo “TRENDI V INDUSTRIJSKI AVTOMATIZACIJI IN ROBOTIKI”. Konferenco sta otvorila ravnatelj Višje strokovne šole g. Zdravko Pavleković in direktor Šolskega centra g. Dragomir Benko. Na konferenci so se s svojimi projekti ter najnovejšo opremo za industrijsko avtomatizacijo predstavila naša znana podjetja ter uradni distributerji znanih svetovnih proizvajalcev opreme za industrijsko avtomatizacijo in robotiko.  Na konferenci so poleg predavateljev Mariborske Fakultete za strojništvo svoje projekte in opremo predstavila še podjetja SIEMENS, Alba, SMM, MIEL, ABB, PS, VIPTRONIK, SIJ RAVNE SYSTEMS in YASKAWA. Predavanj se je poleg rednih študentov 2. letnika VSŠ Ravne udeležilo še okrog 50 udeležencev iz različnih podjetij iz našega industrijskega okolja (InnoDULER, KAL, ISOMAT, NIEROS Metal, SIJ RAVNE SYSTEMS, TRO, TAB, TGK in Viptronik).


   oglas


   Višja strokovna šola Ravne

Aktualno


Seminar Varnost fotovoltaičnih sistemov

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj na temo najnovejših tehnologij s področja varnosti fotovoltaičnih sistemov, načrtovanja tipskih razdelilcev, strelovodne inštalacije in prenapetostne zaščite za sončne elektrarne ter hranilnikov električne energije, ki bodo potekale 10. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne na Koroškem.

Več ...


Dan sodobnih tehnologij 2023

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj in predstavitev na temo najnovejših tehnologij s področja strojništva in mehatronike, ki bodo potekala 24. maja 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne.

Več ...


Novi laboratoriji na Višji strokovni šoli Ravne

Laboratorij za ugotavljanje mehanskih lastnosti gradiv in mehanskih komponent

  • stroj za natezni preizkus,
  • stroj za preizkušanje udarne žilavosti,
  • merilnik trdote (Rockwell, Brinell, Vickers),
  • merilnik mikrotrdote z mikroskopom za opazovanje mikrostrukture.

Vsi stroji so podprti z računalniško obdelavo merilnih rezultatov in služijo za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Poleg študijskih obveznosti se v laboratoriju izvajajo tudi meritve za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za krmilno in regulacijsko tehniko

  • 10 učnih panelov z desetimi najbolj pogostimi aplikacijami,
  • 18 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, ki je potrebna za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu – za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za robotiko in procesno avtomatizacijo

  • industrijski robot ABB IRB140,
  • 12 učnih panelov za načrtovanje in sestavljanje krmilnih sistemov,
  • 16 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, potrebno za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Postanite del skupnosti in se registrirajte.     Registracija