noscript-img Koroški center novih tehnologij

Koroški center novih tehnologij  Koroški center novih tehnologij

gospodarski portal koroške regije

Objave


Filter

Fotografski natečaj “Trajnostno povezani”


2023-02-21
11:30:13


Na RRA Koroška, v okviru projekta ReMOBIL, organiziramo fotografski natečaj “Trajnostno povezani – natečaj za najboljše digitalne fotografije na temo trajnostne mobilnosti”. Namenjen je dijakom in študentom. Z natečajem želimo izbrati najbolj domiselne in izvirne digitalne fotografije na temo prihoda/odhoda v izobraževalne ustanove na čim bolj trajnosten način – peš, s kolesom, skirojem, lahko tudi monociklom , ali z javnim prevozom. Od avtorjem pričakujemo, da na izviren, lahko hudomušen način, prikažejo svoje izkušnje. Pozorni naj bodo tudi na prikaz morebitnih neprilik, ovir na poti in podobno.

Javni natečaj s pravili, pogoji in prijavnim obrazcem je objavljen na spletni strani https://rra-koroska.si/si/remobil/. Rok za oddajo prijave in pošiljanje fotografije je 5. marec 2023 do 23.59 ure. Po mnenju strokovne komisije bo deset najboljših avtorjev fotografij prejelo praktična darila:

 • 1. mesto: udeležba na enodnevni ekskurziji praks trajnostne mobilnosti v mestu Gradec v Avstriji aprila 2023;
 • 2. in 3. mesto: enomesečna vozovnica za IJPP v Sloveniji;
 • 4. do 10. mesto: praktično darilo.


ReMOBIL: https://www.facebook.com/people/Remobil/100083577019078/.


   oglas


   Višja strokovna šola Ravne

Aktualno


Seminar Varnost fotovoltaičnih sistemov

Vljudno vas vabimo, da se udeležite predavanj na temo najnovejših tehnologij s področja varnosti fotovoltaičnih sistemov, načrtovanja tipskih razdelilcev, strelovodne inštalacije in prenapetostne zaščite za sončne elektrarne ter hranilnikov električne energije, ki bodo potekale 19. aprila 2023 v prostorih Višje strokovne šole Ravne, na naslovu Koroška cesta 10, Ravne na Koroškem.

Več ...


Novi laboratoriji na Višji strokovni šoli Ravne

Laboratorij za ugotavljanje mehanskih lastnosti gradiv in mehanskih komponent

 • stroj za natezni preizkus,
 • stroj za preizkušanje udarne žilavosti,
 • merilnik trdote (Rockwell, Brinell, Vickers),
 • merilnik mikrotrdote z mikroskopom za opazovanje mikrostrukture.

Vsi stroji so podprti z računalniško obdelavo merilnih rezultatov in služijo za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Poleg študijskih obveznosti se v laboratoriju izvajajo tudi meritve za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za krmilno in regulacijsko tehniko

 • 10 učnih panelov z desetimi najbolj pogostimi aplikacijami,
 • 18 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, ki je potrebna za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu – za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Laboratorij za robotiko in procesno avtomatizacijo

 • industrijski robot ABB IRB140,
 • 12 učnih panelov za načrtovanje in sestavljanje krmilnih sistemov,
 • 16 računalnikov, povezanih v računalniško omrežje z vso programsko opremo, potrebno za izvajanje vaj v okviru raznih predmetov. Kadar v laboratoriju ne potekajo vaje, je laboratorij v prostem dostopu za študente, diplomante ali za potrebe gospodarstva.

Postanite del skupnosti in se registrirajte.     Registracija